100 пострілів за добу: армія РФ продовжує використовувати окуповану ЗАЕС як військовий плацдарм


13:1004.05.2024

30 квітня вдень команда Міжнародного агентства з атомної енергії на території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції чула понад 100 пострілів продовж доби, здійснених російськими військовими.

Про це заявив Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі, ідеться у повідомленні агенства, пише ЛБ.

“Ця остання військова діяльність на станції ілюструє постійну нестабільну ситуацію, яка створює серйозні виклики ядерній безпеці та безпеці для цього великого ядерного об’єкта”, – сказав Гроссі.

МАГАТЕ також відомо про те, що біля 6-го енергоблоку та навчального центру ЗАЕС розгорнуто тренувальну базу для операторів безпілотників. Майже щодня надходять дані про військову діяльність на різних відстанях від ЗАЕС.

Команда Місії підтримки та допомоги МАГАТЕ в Запоріжжі (ІСАМЗ) цього тижня продовжила обговорення з ЗАЕС ремонтних робіт, запланованих на 2024 рік.

Крім того, спеціалісти ЗАЕС розповіли МАГАТЕ, що в середині травня відбудуться аварійні навчання за сценарієм, пов’язаним із системами охолодження на майданчику, і представники країни-агресорки допустять їх, щоб спостерігати за процесом.

Читайте: МАГАТЕ: Відбулася чергова атака безпілотників на загарбану ЗАЕС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube