Чубаров: За півтора року з Криму виїхало до 8 тисяч кримських татар


15:4401.05.2024

З вересня 2022 року до квітня 2024 року від 6 до 8 тисяч кримських татар виїхали з Криму, щоб уникнути мобілізації до армії РФ. Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив в інтерв’ю Голосу Америки, пише Кореспондент.

“Вони перетворили Крим на потужний полігон, базу. Зрозуміло, що на такій території, яку вони використовують тільки для своєї подальшої агресії, їм не потрібні люди, які, скажемо так, не сприймають окупацію, не є лояльними до цих росіян. Такими людьми вони визначили кримських татар та етнічних українців. Іде демонізація України”, – підкреслив він.

Загалом, як повідомив Чубаров, від початку окупації Криму півострів покинули 50 тис. кримських татар – це 15% від загальної кількості представників цього народу, які жили на півострові до лютого 2014-го.

Чубаров додав, що за десять років окупації Росія призвала в свою армію 35 тисяч жителів Криму.

“Коли почалася повномасштабна агресія, і як тільки Росія почала мобілізацію, у деяких кримських селах до 70% повісток приносили кримським татарам. Це було цілеспрямовано”, – додав керівник Меджісу.

Читайте: “Кремль платив данину Криму до 1700 року. Здається, настав час відновити”, – Рефат Чубаров потролив плани РФ “відмінити” рішення 1954 року (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube