Голова Нацради вважає, що офіційні особи та державні організації повинні бути поза Telegram


12:3830.04.2024

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк вважає, що державі слід припинити офіційну комунікацію в Telegram. Про це вона сказала в ефірі телемарафону ввечері 29 квітня, пише УНН.

Я вважаю, що хоча Telegram і є така дуже зручна форма комунікації, але офіційні особи та офіційні державні організації повинні бути поза Telegram, і треба цю заборону негайно запроваджувати – сказала Герасим’юк.

Що стосується дій розвідувальних органів у Telegram, то, з її слів, це трішки не її компетенція і це “вирішувати їм”. “Це один лише з механізмів отримання інформації органами”, – вказала вона.

“Але держава старається зробити все, щоб налагодити контакти з цифровими платформами. Я думаю, що потроху треба все ж таки переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів”, – зазначила Герасим’юк.

Голова Нацради наголосила, що “незмінна в своїй думці, що Telegram потрібно регулювати”. “Ми працюмо з цим з європейськими партнерами для того, щоб Telegram внести в перелік тих великих платформ цифрових, які підлягають регуляції та можуть бути в таких випадках блокувань чи порушень законодавства оштрафовані, як це відбувається з іншими компаніями, які в цьому переліку”, – вказала Герасим’юк.

Читайте: Telegram повернув боти ГУР, СБУ та інші



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube