Система електронного призову в Росії почне працювати з 1 листопада


08:3129.04.2024

Електронна система військового обліку запрацює в Росії з 1 листопада 2024 року, тобто під час осіннього призову.

Це випливає з постанови російського уряду про “Єдиний реєстр відомостей про військовозобов’язаних громадян”, опубліковану 27 квітня, інформує Delfi.

У сервісі буде зібрано інформацію про людину з інших державних баз, у тому числі сервісу “Держпослуги”, баз ФСБ, МВС, податкової служби, міграційного та реєстраційного обліку. Військові отримають доступ до інформації про кримінальні та адміністративні справи військовозобов’язаного, про його нерухомість та інше майно. Запис про військовозобов’язаного в базі міністерства оборони РФ також міститиме інформацію про місце проживання, у тому числі не за місцем реєстрації.

Розробка електронного військового обліку має завершитись до 31 жовтня. З 1 листопада реєстр почне застосовувати Міноборони, випливає з ухвали. Закон, який передбачає створення єдиного реєстру військового обліку, президент Володимир Путін підписав у квітні минулого року. Його розробка розпочалася на тлі оголошеної у Росії мобілізації на війну в Україні. За словами законодавців, електронні повістки вже розсилалися під час цьогорічного весняного призову.

Також з 1 листопада почне працювати система електронних повісток.

Основною системою для повідомлення військовозобов’язаних про будь-які зміни в реєстрі стануть “Держпослуги”, випливає з постанови. Порядок денний, отриманий через портал, буде вважатися врученим, а у разі його ігнорування почнуть діяти обмеження.

При неявці у військкомат по електронній повістці протягом 7 днів після розміщення в реєстрі людина автоматично втратить право залишати межі Росії, оформляти закордонний паспорт, реєструвати ІП, здійснювати операції з нерухомістю, керувати транспортними засобами та реєструвати їх, а також брати кредити та позики.

“До цього моменту призовники могли спокійно виїжджати з країни, незважаючи на законодавчу заборону. Це було можливо, оскільки між військкоматом і прикордонною службою був відсутній канал обміну інформацією. Із запуском реєстру призовники, щодо яких була направлена повістка, будуть автоматично позбавлені можливості залишати країну до явки у військкомат”, – наголосив проект “Військові адвокати”.

Як повідомляло Інше ТВ, Росія прагне набрати більше солдатів-контрактників, аби уникнути масової мобілізації, — Bloomberg



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube