Золотий кишеньковий годинник пасажира з «Титаніка» продали за 1,38 млн.євро


06:0629.04.2024

Золотий кишеньковий годинник, що належав американському мільйонеру Джону Джейкобу Астору, продано на британському аукціоні. Після реставрації їх носив син Астора. Покупцем став колекціонер із США.

Про це пише DW, передає Інше ТВ.

Золотий кишеньковий годинник одного з пасажирів “Титаніка” був проданий за рекордну суму на аукціоні, що відбувся у Великій Британії в суботу 27 квітня. Цей аксесуар, що належав американському мільйонеру Джону Джейкобу Астору, дістався новому власнику за 1,175 мільйонів фунтів стерлінгів (1,38 мільйона євро), повідомляє аукціонний будинок Henry Aldridge&Son. Покупцем, який запропонував найвищу ціну, став колекціонер із США, ім’я якого не розголошують.

За даними аукціонного будинку, розташованого в англійському графстві Вілтшир, ця угода робить годинник Астора найдорожчим пам’ятним предметом з “Титаніка” з колись виставлених на торги. Зазначається, що раніше цей титул належав скрипці, на якій грали під час катастрофи: цей музичний інструмент продали за 1,1 мільйона фунтів стерлінгів на тому ж аукціоні в 2013 році.

Загальна сума виручених від продажу пам’ятних речей із “Титаніка” коштів є “абсолютно неймовірною”, зазначив аукціоніст Ендрю Олдрідж. На його думку, це характеризує не лише значущість самих предметів, а й захоплення людей судном, яке затонуло 112 років тому.

Як повідомляло Інше ТВ, Костюм Ді Капріо з Титаніка виставили на аукціон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube