МОЗ перевірив вуличну і магазинну їжу на вміст трансжирів. Висновок – все ще гірше


15:5622.04.2024

 З минулого року в Україні діє проєкт ВООЗ FEEDCities із дослідження міського харчового середовища та оцінювання вмісту трансжирів, натрію і калію у найпоширеніших продуктах, які споживають українці.  

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України.

Згідно з дослідженнями, споживання понад 2,2 г промислово вироблених трансжирів на день, підвищує ризик померти від серцево-судинних захворювань на 20-32%.

МОЗ перевірив вуличну і магазинну їжу на вміст трансжирів. Висновок - все ще гірше 1
МОЗ перевірив вуличну і магазинну їжу на вміст трансжирів. Висновок - все ще гірше 3

Торік в Україні стартував проєкт ВООЗ FEEDCities із дослідження міського харчового середовища. Пілотним містом став Львів.

Там були відібрані 120 зразків продуктів: у супермаркетах та закладах громадського харчування. Їхній склад був детально проаналізований. З’ясувалося, що у понад 30% протестованих продуктів кількість трансжирів перевищує встановлене нормативно-правовими актами допустиме значення.

Серед вуличної їжі – ТЖК найбільше у піці, паніні, донерах, фалафелі, круасанах та тістечках; серед магазинних продуктів – у тортах, печиві, десертах на основі молочних продуктів, морозиві, заморожених продуктах, маргарині, сирі та переробленому м’ясі.

Робіть висновки, співвітчизники!

Нагадаємо, що ВООЗ планував домогтися повної відмови від трансжирів до 2023 року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube