У Японії під час навчань над океаном розбились 2 гвинтокрили


07:3321.04.2024

Два вертольоти ВМС Японії з вісьмома членами екіпажу розбилися в Тихому океані на південь від Токіо під час нічного тренувального польоту після ймовірного зіткнення один з одним, заявив у неділю міністр оборони країни. Один член екіпажу, який був піднятий з води, пізніше був оголошений мертвим, в той час як рятувальники шукали сімох інших, які досі вважалися зниклими безвісти.

Про це пише АР.

Два вертольоти SH-60K Морських сил самооборони мали на борту по чотири члени екіпажу і втратили зв’язок пізно ввечері в суботу поблизу острова Торісіма, приблизно за 600 км (370 миль) на південь від Токіо, повідомив журналістам міністр оборони Мінору Кіхара.

Причина катастрофи не була відома одразу, але два вертольоти могли зіткнутися один з одним перед тим, як впасти у воду, сказав Кіхара.

Рятувальники знайшли бортовий самописець, лопаті з кожного вертольота, а також фрагменти, які, ймовірно, належать обом вертольотам, що знаходилися в тому ж районі, що свідчить про те, що обидва SH-60K летіли близько один до одного, сказав Кіхара. Офіційні особи проаналізують дані польоту, щоб спробувати визначити, що призвело до катастрофи.

Для пошуку і порятунку зниклого екіпажу MSDF задіяли вісім військових кораблів і п’ять літаків.

Нагадаємо також: Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для управління відходами руйнувань та побутовими відходами: що отримала Миколаївщина (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube