Не дорожче таблеток. Як допомогти мозку…їжею


15:4620.04.2024

Здоров’я мозку має стати пріоритетом, особливо з віком, коли когнітивні функції мають тенденцію знижуватися. Якщо ви хочете підтримувати свій мозок у відмінній формі, почніть дотримуватися дієти, корисної для мозку.

На щастя, є маса смачних продуктів, які ви можете додати у свою тарілку, щоб оздоровити мозок і знизити ризик хвороби Альцгеймера. Нейробіолог Роберт Лав поділився п’ятьма варіантами продуктів, вживаючи які, ви зможете поліпшити роботу мозку.

Про це пише She Finds і Фокус.

Яйця

Не дорожче таблеток. Як допомогти мозку...їжею 1
Фото: Pixabay

Яйця — є джерелом білка, вкрай необхідного для вашого здоров’я загалом, включно з мозком. “Багато людей не згодні з цим, але наука дуже ясна”, — каже Лав. Експерт зазначає, що яйця багаті вітамінами групи B, селеном і холіном — попередником нейромедіатора ацетилхоліну, життєво важливого для пам’яті. Лав зазначає, що недавні дослідження розвінчали міф про те, що холестерин у яйцях підвищує рівень холестерину в сироватці крові, роблячи їх безпечним варіантом для здоров’я мозку.

Сардини

Наступними в списку йдуть сардини, які мають велику кількість жирних кислот омега-3, особливо DHA. З огляду на те, що мозок в основному складається з жиру, вживання корисних жирів, приміром тих, що містяться в сардинах, може творити чудеса. “Він дає вашому мозку сировину для створення нових клітин мозку, сировини, необхідної для утворення і відновлення клітин мозку”, — каже Лав. Він рекомендує щодня приймати близько 2000 мг DHA для оптимального здоров’я мозку.

Шоколад і какао

Не дорожче таблеток. Як допомогти мозку...їжею 2
Фото: Freepik

Хто б міг подумати, що вживання шоколаду може бути корисним для мозку. Але, виявляється, шоколад пропонує масу переваг, навіть коли справа стосується вашого мозку. “Дослідження показують, що какао покращує пам’ять у здорових дорослих, оскільки сприяє так званому нейрогенезу — зростанню нових клітин мозку, та ангіогенезу — зростанню нових кровоносних судин”, — каже Лав. Крім того, його споживання може знизити ризик інсульту, що робить шоколад смачним, але потужним союзником проти зниження когнітивних функцій.

Чорний рис

Експерт пропонує додати до списку продуктів, здатних поліпшити роботу мозку чорний рис, який, на відміну від білого, “багатий на поліфеноли, корисні для кишкових бактерій”, пояснює він. “Те, що добре для кишечника, корисно і для мозку”. Лав проводить паралелі між чорним рисом і суперпродуктами, такими як чорниця і кава, наголошуючи на його потенціалі для підтримання здоров’я мозку і загального стану тіла.

Дикий лосось

Не дорожче таблеток. Як допомогти мозку...їжею 3
Фото: shefdonna.com

“Жирна риба, така як лосось, — один із найкорисніших суперпродуктів. “Це просто приголомшливо для вашого мозку”, — наполягає Лав. Він наголошує на важливості вибору лосося, оскільки лосось, виловлений у дикій природі, є оптимальним варіантом для здоров’я мозку.

Виловлений у дикій природі лосось, багатий на жирні кислоти омега-3, такі як DHA, забезпечує численні переваги завдяки великій кількості корисних жирів, що робить його основним продуктом у дієті, яка зміцнює роботу мозку.

Нагадаємо: Чоловікам і жінкам з віком треба їсти різну рибу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube