Ім’я наркобарона Пабло Ескобара не може бути торговою маркою – суд ЄС


22:4117.04.2024

Суд Європейського Союзу постановив, що ім’я покійного колумбійського наркобарона Пабло Ескобара не може бути зареєстроване як торгова марка в ЄС.

Суд підтвердив рішення агентства інтелектуальної власності ЄС (EUIPO), яке у 2022 році відхилило заявку на реєстрації торговельної марки Escobar Inc., пише Кореспондент.

“EUIPO правильно дійшло висновку, що ім’я Пабло Ескобара пов’язували б з торгівлею наркотиками та наркотероризмом, а також зі злочинами та стражданнями, що виникли внаслідок цього, а не з його можливими добрими справами на користь бідних у Колумбії”, – йдеться у заяві суду.

Компанія Escobar Inc. була заснована в Пуерто-Рико братом Пабло Ескобара Роберто де Хесусом Ескобаром Гавірією, який провів 12 років у в’язниці за участь у злочинній організації свого брата.

У 2020 році Гавірія заявив, що його компанія випустить складний смартфон під назвою Escobar Fold 1. Наразі компанія продає криптовалюту під назвою Escobar Cash.

У 2021 році компанія Escobar Inc. звернулася до EUIPO, щоб зареєструвати словесний знак Пабло Ескобар як бренд у ЄС для широкого асортименту продуктів і послуг.

Пабло Ескобар очолював одну з найпотужніших злочинних організацій світу – Медельїнський наркокартель. За оцінками Forbes у 1987 році, його статки від торгівлі кокаїном сягали понад 3 мільярди доларів.

Тисячі людей були вбиті через насильство, пов’язане з картелями, під час життя і після смерті Пабло Ескобара в 1993 році, коли його застрелили сили безпеки.

Читайте: Племінник Ескобара знайшов у його будинку пакет із $18 млн. Йому підказало «бачення»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube