Поляки блокують рух вантажівок у двох пунктах пропуску


11:5317.04.2024

Польські фермери 17 квітня блокують рух вантажівок по двох пунктам пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Кореспондент.

Блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська. Через ці пункти польські протестувальники за минулу добу не пропускали вантажівки в бік Польщі.

Через Ягодин, як і раніше, протестувальники пропускають в бік України незначну кількість вантажівок. За минулий день таких було 80.

Станом на ранок середи на цих двох заблокованих пунктах в чергах на території Польщі загалом перебуває близько 570 вантажівок.

Легкові автомобілі та автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Тим часом у Державній митній службі повідомили, що польські протестувальники відновлять блокування руху вантажівок на пункті пропуску Корчова – Краківець з 18 квітня.

“За інформацією польської сторони, ймовірно планується блокування вантажів на вʼїзд в Україну у період з 09:00 18 квітня по 09:00 20 квітня 2024 року перед пунктом пропуску Корчова – Краківець”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пропускна здатність складатиме один автомобіль у годину. Водночас це не стосуватиметься гуманітарних і військових вантажів. Рух пасажирського транспорту в обидва напрямки здійснюватиметься безперешкодно.

Читайте: Польща створює Раду з питань співробітництва з Україною



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube