ЗСУ не вистачає боєприпасів для ППО, росіяни намагаються взяти Часів Яр – ISW


07:0412.04.2024

Проблеми з боєприпасами та системами для протиповітряної оборони України призвели до створення малозахищених районів вздовж фронту. Тому російські терористи атакують українські позиції керованими та некерованими авіабомбами, що врешті дає росіянам можливість повільно, зі втратами, але впевнено просуватися вперед.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 11 квітня, передає «Телеграф».

Аналітики зазначають, що російські повітряні теракти проти енергетики та великих населених пунктів змусили Україну приймати складні рішення – обирати між захистом передової та цивільної інфраструктури.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що працює над отриманням щонайменше семи батарей ЗРК Patriot для України. Але Захід нічого не робить для того, щоб надати Україні ці системи, судячи з заяви міністра про те, що у Європи є понад 100 батарей, проте Україна не може отримати навіть одну.

Тим часом російські терористи використовують авіацію, щоб проривати українські укріплення так, як вони зробили це під час штурму Авдіївки у середині лютого. Зокрема таким же чином терористи зараз намагаються взяти Часів Яр. Також терористи намагаються на повну використати момент, поки українська протиповітряна оборона послаблена, та руйнують українську енергомережу – з ціллю обмежити оборонний потенціал України.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на вчорашній вечір з початку доби на фронті відбулося 53 бойових зіткнення, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube