У Польщі скасували обов’язкові домашні завдання для учнів молодшої та середньої школи


21:2111.04.2024

У польських школах учнів 1-3 класів звільнили від домашніх завдань, за винятком вправ на розвиток дрібної моторики. Про це УНН пише з посиланням на Euronews.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив, що з квітня введено нові правила щодо виконання домашніх завдань для школярів, які передбачають повне скасування домашніх завдань для молодшої школи. Крім того, у старших класах, з 4 по 8, домашні завдання перестали бути обов’язковими. Їх виконання не враховується під час виставлення оцінок.

Туск вважає, що зміни покликані вирішити проблему, на яку скаржаться деякі молоді люди, особливо в контексті домашніх завдань, які ставлять на вихідні.

З квітня вводяться нові правила виконання домашніх завдань у школах. У 1-3 класах домашнього завдання не буде, хіба що зрідка потрібно буде вивчити якийсь вірш. У класах із четвертого по восьмий, навпаки, домашні завдання будуть тільки для охочих, але їх не оцінюватимуть – повідомив глава польського уряду.
З новими правилами згодні не всі. Звільненням дітей від домашніх завдань стурбовані деякі батьки та вчителі.

Видання наводить слова представника Польської спілки вчителів Славоміра Броняжа, який говорить про поспішність ухваленого рішення.

Учителі вважають, що все сталося занадто швидко, занадто поспішно. Про це було занадто мало розмов і занадто мало консультацій. Так, це потрібно було зробити, але спочатку необхідно було поговорити з учителями – сказав він.

Читайте: У Польщі заблокували імпорт понад 5 т українських бубликів



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube