ВАКС конфіскував майно ексміністра освіти табачника


23:0311.04.2024

Вищий антикорупційний суд задовільнив позов щодо застосвування санкції до ексміністра освіти та науки часів януковича дмитра табачника. Про це УНН повідомляє з посиланням на Мін’юст.

Рішенням Вищий антикорупційний суд від 10 квітня 2024 року задоволено позовну заяву Міністерства юстиції України до табачника дмитра володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: табачник алла вікторівна про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України “Про санкції” – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що ВАКС застосував до табачника санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України “Про санкції” та стягнув у дохід держави активи, які належать Табачнику та активи, щодо яких Табачник може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними, а саме: ½ частка квартири, 5 земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи.

В Мін’юст нагадали, що табачник, колишній міністр освіти України, який перебуває на тимчасово окупованих територіях, бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій.

Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики країни-агресора — т. зв. “денацифікації України”.

Читайте: Україна ввела санкції проти зрадників Табачника, Азарова, Аксьонова і Царьова. А також проти 100 росіян і 37 російських компаній



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube