В окупованому Криму через росіян масово гинуть дельфіни (ФОТО)


11:2901.04.2024

У березні 2024 року вже загинуло декілька десятків дельфінів у бухтах Севастополя і біля інших берегів окупованого Криму, неподалік від Новоросійська та узбережжя Краснодарського краю.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав керівник науково-дослідного відділу НПП «Тузлівські лимани» Іван Русєв, передає Інше ТВ.

«Серед виявлених є і контужені тварини з симптомами ураження сонарами. Причому, багато серед загиблих дельфінів – виду білобочка. До наших одеських берегів і берегів Болгарії також викинуло азовок, загиблих від війни у окупованих орками водах Чорного моря. І це є підтвердженням того факту, що активність ворожих субмарин і надводних човнів у той частині Чорного моря біля Криму, Новоросійська є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських китоподібних. Раніше, до початку війни, викиди дельфінів на берег у березні були дуже рідкісним явищем. А зараз, під час війни і впливу військового фактору рашистів, які напали на Україну, по нашим оцінкам, з урахуванням того факту, що море викидає тільки 5% загиблих тіл, реальна кількість – вже декілька тисячах тварин», – написав Іван Русєв.

Також керівник науково-дослідного відділу НПП «Тузлівські лимани» відмітив, що у акваторію Південно-Західної частини Чорного моря нещодавно повернулися з зимівлі дельфіни, і їх вже бачили співробітники парку.

Як повідомляло Інше ТВ, Дельфіни гинуть, лисиці, вовки і кабани розмножуються. Вплив війни на природу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube