Не така. У Франції расистський скандал через співачку, яка має відкривати Олімпіаду-2024 (ФОТО, ВІДЕО)


22:0227.03.2024

Уже за чотири місяці Франція прийматиме у себе Олімпіаду-2024, а хедлайнеркою на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі мала б стати французька співачка малійського походження Ая Накамура. Вона вважається однією з найпопулярніших французькомовних виконавиць у всьому світі, проте, здається, співвітчизники вельми скептично налаштовані до артистки. Так, 63% французів проголосували проти виступу Накамури на відкритті, аргументувавши це тим, що її музика “не представляє Францію”.

Галас навколо вибору співачки для відкриття Олімпіади першими підняли ультраправі політичні сили, зокрема і голова сенату Франції та депутат правої республіканської партії Жерар Ларше. Він розкритикував французьку мову Накамури та розмаїття сленгових висловів у її треках. Розгорівся расистський скандал.

Про це пише The New York Times, а за ним Обозрєватєль.

Загалом, вибір виконавиці викликав бурхливе обговорення з питань раси, мовних пристойностей та імміграційної політики.

У джерелі про співачку говорять: “Виросла в передмісті Парижа, вона змішує французькі тексти з арабськими, англійськими та західноафриканськими діалектами, такими як бамана, малійська мова її батьків, у піснях, в яких переплітаються R&B, зук і ритми афропопа”.

У Франції розгорівся расистський скандал навколо співачки, яка має відкривати Олімпіаду-2024

Попри шалену популярність вдома і за кордоном, зокрема завдяки мегахіту Djadja, чимало французів висловили думку, що творчість Накамури “не дає уявлення про Францію”. Критика переросла у відвертий хейт – зірка почала отримувати величезну кількість расистських образ на свою адресу.

Міжнародна ліга проти расизму та антисемітизму, що базується у Франції, подала скаргу на протестувальників, а прокуратура Парижа розпочала розслідування.

Варто зазначити, що організатори церемонії відкриття Олімпіади-2024 поки не підтвердили участь співачки в програмі. Попередньо очікувалося, що вона виконає один з хітів легендарної Едіт Піаф. Утім, Олімпійський оргкомітет уже відреагував на скандал, висловивши підтримку Накамурі:”Ми шоковані проявом расизму на адресу найбільш прослуховуваної французької артистки у світі”.

У Франції розгорівся расистський скандал навколо співачки, яка має відкривати Олімпіаду-2024

У матеріалі The New York Times припустили, що потік критики на адресу артистки, яка, можливо, заспіває на церемонії відкриття, “відображає розкол Франції”.

Додамо, Ая Накамура – 28-річна співачка родом із Бамако, Малі. В дитинстві з батьками емігрувала до Франції. У 2016-му році виконавиця підписала контракт з Rec.118 — лейблом, який належить до продюсерської компанії Warner Music France. 25 серпня 2017 року вийшов її дебютний альбом Journal intime на чолі з першим платиновим хітом Comportement.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube