США заявили про відсутність ознак участі України в жахливій атаці на “Крокус Сіті Холл” і підтверджують, що за терактом стоїть ІДІЛ


06:0723.03.2024

Білий дім заявив у п’ятницю, що у нього немає початкових ознак того, що Україна, яка бореться з вторгненням росії, була причетна до “жахливого” нападу на концертний зал у підмосков’ї, передає УНН з посиланням на AFP.

Представник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати все ще збирають інформацію після того, як російські офіційні особи заявили, що бойовики відкрили вогонь під час “терористичного” нападу, залишивши мертвих і поранених.

“На даний момент немає жодних ознак того, що Україна або українці були причетні до стрілянини”, – заявив Кірбі журналістам. “Я б у цю ранню годину зневірив вас у будь-якому зв’язку з Україною”.

Кірбі також висловив співчуття жертвам нападу, новина про який з’явилася за кілька хвилин до щоденного брифінгу в Білому домі.

“Зображення просто жахливі, і їх важко дивитися, і наші думки, очевидно, будуть із жертвами цього жахливого, жахливого нападу”, – сказав він.

Пізніше у США підтвердили інформацію, що “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за теракт у “Крокус Сіті Холлі”.

Про це пише The New York Times із посиланням на американських офіційних осіб. Інформацію також підтверджує CBS News з посиланням на американського чиновника, передає УНН.

«Американський чиновник повідомив CBS News, що США мають розвіддані, які підтверджують заяви Ісламської держави про відповідальність за теракт у „Крокусі”, і вони не мають підстав сумніватися в цих твердженнях», – пише CBS.

The New York Times повідомляє, що США попереджали про загрозу терактів у Росії не лише публічно 7 березня, а й у приватному порядку російських чиновників.

У березні США зібрали розвіддані про те, що “Ісламська держава” планує теракт у Росії. Один із американських чиновників повідомив, що члени ІДІД активно діють у Росії.

Як заявив аналітик по боротьбі з тероризмом у консалтинговій безпековій компанії Soufan Group Колін Кларк, члени ІДІЛ вважають, що на руках Путіна кров мусульман, маючи на увазі війни Росії у Чечні, Сирії та Афганістані.

Читайте:

Під Москвою в ТЦ сталася стрілянина: є загиблі та поранені (ВIДЕО)

Теракт у москві — спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою путіна – ГУР



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube