В Латвії стрімко зростає кількість дітей та підлітків, які хворіють на анорексію


22:3617.03.2024

Число хворих на анорексію дітей та підлітків у Латвії стрімко зростає: за дев’ять місяців минулого року в Дитячій клінічній лікарні пройшли лікування 182 дитини та підлітка віком від 11 до 18 років з анорексією.

Про це пише ERR.ee, передає Інше ТВ.

Латвійський центр психіатричного здоров’я для дітей та молоді у Дитячій лікарні запрацював у грудні минулого року. Пацієнтам із розладами харчової поведінки у ньому відводилося п’ять стаціонарних місць, проте за дев’ять місяців цього року в центрі пройшли лікування 182 дитини з анорексією.

За словами керівника відділення розладів харчової поведінки Дитячої лікарні Ілзе Межраупе, випадки анорексії серед дівчаток 10-11 років часто викликані прочитаною в “Тік-току” або “Інстаграмі” інформацією про те, як бути худим.

Латвійські фахівці зазначили, що розлади харчової поведінки набули масштабу епідемії після пандемії коронавірусу, коли життя багатьох дітей і підлітків через неможливість залишати будинок сконцентрувалося в соціальних мережах.

У Центрі психіатричного здоров’я дітей лікують лише до 18 років, і з метою забезпечити хворим безперервність лікування у квітні аналогічне відділення для дорослих відкриється у Ризькому центрі психіатрії та наркології.

Як повідомляло Інше ТВ, У США жінка відсудила у виробника дитячих сумішей $60 млн



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube