Російські окупанти готові ризикувати втратами своєї авіації заради успіхів на сході України – ISW


06:3503.03.2024

Окупаційні російські сили, зважаючи на все, готові ризикувати подальшими втратами тактичної авіації заради успіхів на сході України. Ймовірно, їхньою основною ціллю є ділянка фронту вздовж лінії Авдіївка – Донецьк.

На цей факт вказали аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW), пише OBOZ.UA.

Есперти оцінили “упертість” російських льотчиків у намірі застосовувати КАБи після того, як українські захисники з середини лютого збили вже понад дюжину ворожих літаків.

Аналітики нагадали, що попередні втрати російської авіації спонукали ЗС РФ тимчасово знизити її активність на всій лінії фронту. Проте рівень втрат літаків, що збільшився в останні тижні, ще не спонукав агресора значно знизити активність тактичної авіації.

За оцінками ISW, російські війська тимчасово встановили обмежену та локалізовану перевагу в повітрі в останні дні захоплення Авдіївки. Зараз вони, ймовірно, намагаються відновити її, щоб продовжувати підтримувати тактичний наступ на Авдіївському напрямку, і вирішили, що продовження цих атак за підтримки повітря переважує ризик втрати більшої кількості літаків.

“Хоча втрата 15 літаків і, можливо, кількох висококваліфікованих пілотів приблизно за два тижні не є незначною для російських військових, враховуючи, що Росія, ймовірно, має близько 300 різних винищувачів ДКБ Сухохо”, – наголосили в ISW.

Як повідомляло Інше ТВ, вчора, 2 березня, на сході була збита одна російська «Сушка», друга втекла



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube