В Україні вже побудовано понад 2 тисячі опорних пунктів: Міноборони показало процес будівництва фортифікаційних споруд (ФОТО)


07:3324.02.2024

У 2024-му році Сили оборони продовжують будувати посилені фортифікаційні споруди.

Міноборони показало кілька свіжих фото від Командування Сил підтримки, яке має у своєму складі інженерні війська, передає Інше ТВ.

Протягом 2022-2023 років (від початку широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України) до завдань з фортифікаційного обладнання оборонних рубежів залучалися підрозділи загальновійськових бригад (полків), інженерні підрозділи Сил підтримки, а також установи і організації в підпорядкуванні військових адміністрацій.

За цей час в операційних зонах оперативно-стратегічних угруповань військ обладнано більше 2 тисяч опорних пунктів, позицій та вогневих позицій.

Ці завдання виконувались на рубежі прикриття державного кордону (північний та придністровський регіони), І та ІІ оборонному рубежах і частково оперативному рубежі на всіх напрямках.

У 2024 році сплановано будівництво декількох тисяч опорних пунктів. Інженерні війська Сил підтримки вже розпочали роботи.

Будівництво  фортифікацій та обладнання рубежів триває на всіх напрямках.

Як додали в Міноборони, спорудженням фортифікаційних споруд в Силах оборони України займаються дві структури – Державна спеціальна служба транспорту, яка має підпорядковані інженерні підрозділи, та Командування Сил підтримки Збройних Сил України, яке має у своєму підпорядкуванні інженерні війська.

І показали для прикладу фото укріплень, які збудували військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту.

Координує роботу зі спорудження фортифікацій координаційна група при Міністерстві оборони. Це дозволяє залучати до спорудження фортифікацій бізнес. Що у свою чергу збільшує і кількість споруджених обʼєктів, і швидкість виконання робіт. Адже представники бізнесу мають змогу надавати у користування будівельну техніку та залучати більшу кількість фахівців.

Як повідомляло Інше ТВ, Центр протидії дезінформації попередив про маніпуляції ворога щодо оборонних споруд в Україні



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube