Українцям нагадали про правила утримання домашніх тварин та штраф за порушення


22:3518.02.2024

Тварина – це не іграшка, а чимала відповідальність. Всі господарі перед тим, як взяти до себе в сім’ю домашню тварину мають бути ознайомлені з основними правилами утримання чотирилапих.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Патрульну поліцію Києва.

Правила утримання домашніх тварин визначені законом “Про захист тварин від жорстокого поводження” та рішенням КМР “Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками та котами в м. Києві”, які встановлюють порядок утримання, використання, визначення ступеня небезпечності в умовах міста, визначають права та обов’язки власників собак і котів.

Основні правила для власників тварин:

  • Вигулювати домашню тварину може особа, яка досягла 14-річного віку.
  • Особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана забезпечити безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди.
  • Для вигулу обов’язковою є наявність повідка, а також намордника (у разі, якщо порода вашого собаки включена до Переліку небезпечних порід, затвердженого Кабміном).
  • Обовʼязковим є також наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікуючими позначками.
  • Під час вигулу, домашніх тварин не можна залишати без нагляду.
  • Заборонено вигулювати тварин у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

За порушення правил вигулу домашніх тварин передбачена адміністративна відповідальність. Загалом порушникові може загрожувати накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів з конфіскацією тварин.

Читайте: У Китаї почали робити дивну пластичну операцію для домашніх тварин



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube