Греція стала першою православною країною, яка легалізувала одностатеві шлюби


07:0816.02.2024

Греція стала першою православною країною, яка легалізувала одностатеві цивільні шлюби, попри спротив церковних чиновників. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Міжпартійна більшість Греції із 176 законодавців у 300-місному парламенті проголосувала в четвер, 15 лютого, за законопроект, розроблений правоцентристським урядом прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса.

Ще 76 відхилили реформу, двоє утрималися від голосування, а 46 не були присутні.

Новий закон визнає батьківські права за одностатевими парами, але не дозволить геям отримувати біологічних дітей від сурогатних матерів у Греції.

Опитування громадської думки свідчать про те, що більшість греків підтримують реформу і це питання не викликало глибоких розбіжностей у країні, яка більше стурбована високою вартістю життя.

Законопроект був підтриманий чотирма лівими партіями, включно з основною опозиційною Сирізою. Три невеликі ультраправі партії та комуністична партія відхилили проект закону.

Прихильники, які розмахували веселковими плакатами, і противники законопроекту, тримаючи релігійні ікони та молячись, провели окремі невеликі мирні зібрання біля парламенту.

Читайте: Грецька компанія зацікавлена відкрити спільне представництво миколаївського НУК ім.адмірала Макарова та одного з афінських університетів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube