Командувача Чорноморським флотом РФ Соколова зняли з посади. Для початку


07:3716.02.2024

Російські пропагандисти повідомили, що командувач Чорноморського флоту РФ адмірал Віктор Соколов нібито звільнений з посади. Його нібито замінив його заступник, начальник штабу ЧФ РФ віце-адмірал Сергій Пінчук.

Імовірною причиною росЗМІ називають потоплення великого десантного корабля “Цезар Куніков” поблизу Алупки в результаті української спецоперації.

Попередник Соколова Ігор Осипов, за даними ЗМІ, був звільнений одразу після знищення флагмана ЧФ Росії ракетного крейсера “Москва” в квітні 2022 року. Про призначення Соколова Москва офіційно оголосила лише в серпні того року.

Як пише паблік Кремлевская табакерка, можливо, що відправленому у відставку Віктору Соколову загрожує й в’язниця.

Про це нібито говорять джерела у Кремлі та міноборони.

“Втрата корабля “Цезар Куніков” стала лише останньою краплею. У нас погані справи на морі, і це – пряма відповідальність Соколова. Вважаю, що він ще понесе заслужене покарання”, – зазначив один із співрозмовників.

За словами іншого, зараз розглядають питання про порушення кримінальної справи проти Соколова за низкою статей і у зв’язку з тим, що його діяльність призвела до “серйозного падіння боєздатності нашої армії”. Якщо справу буде порушено, адміралу загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна. Наразі від кримінального переслідування колишнього командувача ЧФ захищають тільки впливові друзі в коридорах влади.

Цікаво при цьому, що сам Соколов вважає своє відсторонення помилкою і сподівається повернутися на посаду.

Можливе кримінальне переслідування Соколова потішило Сергія Шойгу. “Може бути створено прецедент, який ми зможемо використовувати щодо інших командирів, які не впоралися з бойовими завданнями. І при цьому страшенно нахабні. Це правильно і справедливо”, – сказало джерело в Міноборони.

Нагадаємо, 14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель «Цезарь Куніков» чорноморського флоту держави-агресора росії.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube