У ГУР розкрили деталі спецоперації з евакуації українців з Сектора Газа (ВIДЕО)


11:3410.02.2024

Головне управління розвідки Міноборони було відповідальне за порятунок українців з Сектора Газа. Розвідники розкрили деталі місії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Головного управління розвідки Міноборони.

Офіцер ГУР з позивним “Двадцять перший”, який знаходиться у Силах оборони з лютого 2022 року, був одним з учасників спецоперації. До операції у Секторі Газа він брав участь у бойових діях, зокрема, і на окупованій території України.

За його словами, ГУР отримало завдання з порятунку українців з Сектору Газа відразу після нападу ХАМАС, 7 жовтня 2023 року. За словами офіцера, ситуація була дуже чутливою як для сприйняття в Україні, так і серед західних партнерів, а також в арабських країнах.

“Розробляли декілька варіантів евакуації, але завжди щось іде не за планом, завжди є якісь ризики. Це була така активна гра, в якій нам довелось весь час ухвалювати нові рішення”, – розповів він.

Перші люди були евакуйовані 7 листопада. Був реалізований план через офіційну евакуацію зеленим коридором. Розвідник розповів, що було декілька етапів евакуації. Перший – це подання списків громадян для затвердження, потім українців у певні дні виводили з території Гази.

“Ми вийшли швидше, ніж громадяни Російської Федерації, що також було приємним результатом нашої роботи”, – сказав розвідник, додавши, що росіяни могли готувати інформаційні операції проти України.

За його словами, евакуаційна операція закінчилася у грудні 2023 року, коли вийшла третя група громадян, яка була найбільшою. Далі евакуація проводилася меншими групами за участю посольства.

Читайте: ГУР поклало програму керування ворожими дронами (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube