Що буде з виплатами по пакунку малюка цього року – рішення уряду


19:1809.02.2024

Кабінет міністрів України продовжив реалізацію пілотного проєкту з монетизації “пакунку малюка” до кінця 2024 року та визначив Державну службу у справах дітей органом, відповідальним за виплату грошової компенсації. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

“Внесено зміни до постанови КМУ… у частині продовження реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” до 31.12.2024, удосконалення механізму контролю за цільовим використанням коштів грошової компенсації та визначення Державної служби у справах дітей органом, відповідальним за виплату грошової компенсації”, – написав Мельничук.

За його словами, внесено й зміни до урядової постанови у частині визначення Державної служби у справах дітей органом, відповідальним за реалізацію політики щодо надання “пакунка малюка”.

“Внесено зміни до постанови КМУ… у частині використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Соціальний захист дітей та сімʼї”, для надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” та визначення Державної служби у справах дітей розпорядником таких коштів нижчого рівня”, – зазначив Мельничук.

Окрім того, він повідомив, що визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 05.03.2022 N 204 “Про особливості призначення та використання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на період введення воєнного стану”.

Читайте: В Україні змінили наповнення “пакунку малюка”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube