Добова норма артилерійських снарядів в росіян знизилася вдвічі – Євлаш


19:3703.02.2024

За минулу добу українські військові відбили 11 російських атак на Лимансько-Куп’янському напрямку та знищили 100 російських військовослужбовців та 48 одиниць військової техніки на Бахмутському напрямку, оскільки бої вздовж лінії розмежування тривають.

За його словами, за минулу добу на Бахмутському напрямку ворог обстріляв 415 разів українських військовослужбовців, також відбулося чотири бойові зіткнення.

“Нам вдалося ліквідувати 100 окупантів, а також 48 одиниць озброєння та військової техніки противника, серед яких танки, бойові броньовані машини, бойові машини піхоти, міномета та гармати тощо”, – розповів начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Ілля Євлаш, пише УНН.

Євлаш також повідомив про ситуацію на Лимано-Куп’янському напрямку.

“На Лимано-Куп’янському напрямку противник веде активні наступальні дії, відбуваються бойові зіткнення. За минулу добу 11 разів нашим воїнам довелося відбивати атаки противника. П’ять разів ворог застосовував свою авіацію. Окрім того, 574 рази противник завдавав обстрілів по позиціях наших військових”, – сказав Євлаш.

Окрім того, Євлаш зауважив, що інтенсивність ворожих обстрілів впала.

“Наразі трохи спала, тому що, наприклад декілька місяців тому ми ще могли говорити про 700 обстрілів на день лише на одній ділянці, тобто зараз інтенсивність впала. Ймовірно це пов’язується з погодними умовами та досить не сприятливою внутрішньою ситуацією в середині самої росії, оскільки проблеми з боєприпасами відчувають і вони. Якщо раніше це було близько 60 тис. боєприпасів на день, які вони відстрілювали вздовж усієї лінії, то зараз це в районі плюс-мінус 30 тис”, – розповів Євлаш.

Читайте: “Ми фіксуємо перехоплення про бунти, які вже назрівають у військах РФ”, – пресофіцер Євлаш (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube