Комплекс неповноцінності: чому виникає та як його позбутися


11:4118.01.2024

Шукаєте способи подолання постійного невдоволення із собою? Як позбутися відчуття неповноцінності? Розгляньмо це питання з позиції астрології та психології, адже це вельми корисно.

Комплекс неповноцінності: чому виникає та як його позбутися 1
Комплекс неповноцінності: чому виникає та як його позбутися 5

Що каже астрологія

Багато хто з нас час від часу стикається з комплексом неповноцінності, пов’язаним із незадоволеністю зовнішнім виглядом, соціальним статусом чи походженням. Чимало людей, які переживають подібний стан, почуваються впевнено тільки онлайн, наприклад в casino-elslots.net/uk/games, але не варто забувати про реальне життя. В астропсихології виділяються дві вищі планети – Нептун і Плутон, які можуть впливати на формування цих внутрішніх проблем залежно від індивідуальних рис характеру.

Наприклад, дівчата, схильні до песимізму і зосереджуються на своїх «вадах», під впливом Нептуна можуть піддатися ілюзії самотності, розвиваючи комплекс неповноцінності, відомий як «монашка» або «мучениця». Подібні стани можуть привести до уникнення знайомств чи проблем у любовних стосунках.

Також варто відзначити, що вплив Нептуна здатен проявлятися у фізичному здоров’ї: під владою цієї планети жінки більш схильні до захворювань, пов’язаних з комплексом неповноцінності.

Аналогічна ситуація виникає й під впливом Плутона, який надає пристрасності та сексуальності, часто формуючи комплекси «відмінниці» чи «спортсменки». Під його впливом люди можуть ставати азартними та постійно прагнути підтвердження своєї успішності. Це також небезпечно.

Комплекс неповноцінності: чому виникає та як його позбутися 3
Комплекс неповноцінності: чому виникає та як його позбутися 6

Психологія дитинства

Часто коріння комплексів неповноцінності та переконань у невдачі закладаються у дитинстві, коли батьки могли несвідомо вселити дитині негативне ставлення до себе. Отже, будучи дорослими, важливо пам’ятати про це:

  • уникати різких оцінок малечі;
  • частіше заохочувати її;
  • хвалити, демонструвати свою любов.

Правильне виховання – запорука того, що людина виросте впевненою у собі, буде відчувати гармонію в душі та житті.

Позбавлення від комплексу неповноцінності можливе. Важливо усвідомити, що ви формуєте своє ставлення до себе. Ознаками схильності до подібного стану є реакція на невдачі фразою «Я так і знав!» та надзвичайне болюче сприйняття критики.

Для подолання відчуття неповноцінності корисно створити список своїх сильних сторін, пам’ятати про власні здобутки та не порівнювати своє життя з ідеалізованими образами знаменитостей. Спілкування з людьми, наявність захоплень та конструктивний підхід до помилок також допоможуть вийти з хибного кола негативних переконань.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube