Латвія забороняє все яндексне – Yandex Music теж, але трохи пізніше


09:0929.12.2023

Латвійський регулятор заблокував доступ до всіх сайтів, пов’язаних із російським інтернет-порталом «Яндекс».

Про це повідомив очільник Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) Латвії Івар Аболінш.

«NEPLP заблокував доступ до всіх, пов’язаних з «Яндексом», сайтів у Латвії. Тому в майбутньому також буде заблокований доступ до сайту Yandex Music, який безкоштовно надає доступ до подкастів та подібного контенту, створеного особами, що перебувають під санкціями ЄС», – зазначив Абольніш.

Нагадаємо, що у червні 2022 року Європейський Союз ввів санкції проти співзасновника найбільшої російської IT-компанії «Яндекс» Аркадія Воложа. Європейські чиновники вказували, що компанія відіграє роль у просуванні наративів російської влади та приховуванні критики вторгнення в Україну. Після введення персональних санкцій цього ж року Волож залишив усі посади в компанії.

Зараз Волож видаляє інформацію про зв’язки з Росією і вказує на своєму персональному сайті, що є «ізраїльським технологічним підприємцем, який народився в Казахстані».

За даними Reuters, Голландський холдинг технологічної компанії Yandex N.V. («Яндекс») розглядає можливість продажу всіх своїх російських активів за один раз, а не лише контрольного пакета акцій. Угоду намагаються реалізувати до кінця 2023 року.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube