Тимчасово окуповану Луганщину заселяють буряти та якути, – Гайдай (ВІДЕО)


12:1928.12.2023

На тимчасово окуповані території Луганської області під приводом «ремонтних робіт» із глибинок Росії цілими сім’ями переїздять представники «малих народів».

Проте усе «відновлення» з боку окупаційної адміністрації зводиться до розкрадання грошей, розповів в етері телемарафону колишній очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. За його словами, більшість чоловіків із області, яких росіяни мобілізували і відправили на фронт, або загинули, або повернулися з певними вадами.

«Тому повноцінно працювати вони не можуть. Через це з віддалених регіонів Росії приїжджають якути, буряти та інші. У перші місяці приїздили ремонтні бригади з Підмосков’я. Але були неодноразові випадки, коли військові хотіли їх відправити на фронт. Інформація швидко розповсюдилася, тому туди вже не хочуть приїздити «москвичі», – зазначив Гайдай.

Він додав, що часто представники малих народностей не володіють достатньої інформацією і під впливом пропаганди їдуть робити ремонти, бо начебто «українці все розбомбили».

«Вони навіть не самі, а зі своїми родинами залишаються там жити, бо їм краще в напівзруйнованих наших містах, ніж в себе в Росії», – підсумував Гайдай.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube