У Фінляндії розпочали попереднє розслідування проти російського неонациста Яна Петровського, якого не екстрадували в Україну


08:1816.12.2023

Заступник Генерального прокурора Фінляндії вирішив розпочати попереднє розслідування щодо Воїслава Тордена (за попереднім ім’ям Ян Петровський), колишнього командира військової групи “Русич” за підозрою у скоєнні військових злочинів в Україні.

Про це інформує Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

За даними прокуратури, події, що розслідуються, відбувалися до повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році. Йдеться про діяння щодо поранених або полонених українських військовослужбовців.

Попереднє слідство відбуватиметься у Фінляндії, оскільки підозрюваний не може бути екстрадований в Україну. Фінська влада може розслідувати злочини, скоєні в Україні, оскільки справа стосується так званого міжнародного злочину.

Згідно з Кримінальним кодексом, міжнародний злочин – це злочин, покарання за який передбачено міжнародним договором, що має обов’язкову силу для Фінляндії. У таких випадках фінське законодавство застосовується незалежно від місця вчинення злочину.

Досудове розслідування проводитиме Центральна кримінальна поліція Фінляндії.

Як повідомляло Інше ТВ, Фінляндія не дозволила екстрадувати в Україну російського неонациста Яна Петровського через “умови в українських тюрмах”

11 грудня суд Гельсінкі ухвалив рішення залишити під вартою члена десантно-штурмової розвідувальної групи “Русич” Яна Пєтровского, який воював проти України, а у Фінляндії проживав під ім’ям Воїслав Торден.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube