“Всяка влада від Бога” і “без риття нема життя”, – в РПЦ випустили дитячу книжку про війну


09:3803.12.2023

Видавництво Московського патріархату, підрозділу Російської православної церкви (РПЦ), випустило брошуру “Жити – батьківщині служити”, в якій є пропаганда війни.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Видавництво Московської патріархії випустило збірку, що складається з прислів’їв, біблійних цитат і висловлювань святих отців про війну, службу в армії і ворогів Росії. В анотації йдеться про те, що вислови, які увійшли до книжки, “вчать того, як потрібно ставитися до батьківщини”, “налаштовують на військові будні і зміцнюють волю до перемоги”.

Збірка під назвою “Жити – Батьківщині служити” з’явилася в розділі “Дитячі книжки” і має кишеньковий формат. В агітці йдеться про необхідність бути “покірним усякому людському начальству”, оскільки “усяка влада від Бога”, а війна подана “богоугодною” справою.

У книжці є такі розділи: “Святі отці про війну, мир і російське воїнство”; “Закличуть – ми не потужимо: Батьківщині послужимо”; “Без риття нема на війні життя”; “Стройова підготовка – сила, бравість і вправність”; “Стійкий солдат не знає слова “назад”; “Таємницю бережи – честь бережи”; “Земля Руська вся під Богом”; “Про ворогів нашої Батьківщини”; “Правда проти неправди” та інші.

Серед іншого у збірнику є вислови архієпископа Інокентія Херсонського і Таврійського про оборону Севастополя в Кримській війні 1854-1855 років. Також у книзі наводиться висловлювання преподобного Макарія Оптинського про те, що не варто боятися вмирати на війні, оскільки “ті, хто “поклали живіт свій на брані, вірно, отримають відпущення гріхів, і багато хто увінчається нетлінними вінцями слави Небесної”.

Це перегукується із заявами патріарха Кирила, який неодноразово виправдовував вторгнення в Україну і закликав молитися за президента Росії Володимира Путіна. В одній із проповідей він сказав російським військовослужбовцям, щоб вони не боялися померти на фронті. Ті, хто, “рухомий почуттям обов’язку”, гине на війні, “приносить себе в жертву за інших”, і ця жертва “змиває всі гріхи”, говорив патріарх.

Він також стверджував, що людство не здатне жити без війни, і закликав православних громадян Росії стати на захист Вітчизни, щоб країна змогла “вийти переможницею” із сутички, “розв’язаної силами зла”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube