«Кримський міст на біс» – вийшов перший фільм документального циклу «СБУ. Спецоперації перемоги» (ВІДЕО)


09:0025.11.2023

Вчора, 24 листопада, на телеканалі «1+1 Україна» та в ефірі національного телемарафону вийшов перший фільм з циклу документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги» –  «Кримський міст на біс».

У фільмі «Кримський міст на біс» фахівці СБУ розповідають про те, як розробляли унікальні надводні дрони «SeaBaby» та як з їхньою допомогою уразили опори мосту. Глядачі зможуть побачити ексклюзивні документальні кадри спецоперації, яка ускладнила воєнну логістику окупантів у Криму.

«Ми зруйнували міф про непереможність рашки. Далі буде багато сюрпризів», – зазначає у документальному фільмі голова СБУ Василь Малюк.

Наступна серія циклу — «Бахмут. Дорога життя». Це місто-фортеця була найгарячішою точкою фронту. На нічних рейдах снайпери СБУ знищували «вагнерів», аби допомогти підрозділам ЗСУ втримати ключову логістичну артерію до міста, відому як «Дорога життя».

У серії «Універсальні агенти. Деокупація» йтиметься про звільнення Київщини від російських загарбників. У цьому епізоді розкажуть про діяльність сформованої Службою безпеки агентурно-партизанської мережі та порятунок мешканців окупованого Іванкова.

Ще один фільм під назвою «Лігво ворога. Ліквідація» розповість, як в перший місяць повномасштабної війни спецпризначенці СБУ допомогли виявити і знищити тиловий пункт управління ворога на Поліссі. Саме цей об’єкт відігравав важливу роль для окупантів у їх планах захопити Київ. Тоді було ліквідовано офіцерський склад загарбників, знищено велику кількість озброєння та палива.

Окремий фільм буде присвячений медичному бойовому крилу Центру спецоперацій «А» СБУ «Бойові медики. Смерть зачекає» — саме таку назву має серія про хірургів спецпідрозділу Служби безпеки, які повертають поранених воїнів до життя поблизу лінії фронту. І все це — у надскладних умовах.

Зйомки циклу фільмів розпочалися у травні 2023 року командою «1+1 Production». Це один із багатьох патріотичних проектів телеканалу про боротьбу українського народу проти окупантів та, зокрема, про внесок у Перемогу Служби безпеки України, як важливої складової Сил оборони.

Виходи наступних серій циклу заплановані щоп’ятниці на тих же майданчиках.

Як повідомляло Інше ТВ, Фільм “20 днів у Маріуполі” здобув приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі в Амстердамі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube