4337 українців знаходяться в російському полоні – не тільки військові, але й цивільні


16:2717.11.2023

За рік існування Комісія з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України встановила факт позбавлення волі щодо 4337 осіб: 3574 військових та 763 цивільних.

Про це повідомили в Міністерстві реінтеграції ТОТ України, передає Інше ТВ.

За результатами 8 засідань Комісії, яка була створена на виконання Закону № 2010-ІХ (набрав чинності 19 листопада 2022 року), відповідні дані вносяться до Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Адміністратором цього Реєстру визначено Національне інформаційне бюро, яке належить до сфери управління Мінреінтеграції.

За результатами роботи Комісії Мінреінтеграції здійснює виплати одноразової та щорічної державної грошової допомоги. Таким чином, з початку поточного року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів.

Для отримання зазначеної державної грошової допомоги потрібно звернутися до Мінреінтеграції. З алгоритмом дій та переліком необхідних документів можна ознайомитись за посиланням.

Як повідомляло Інше ТВ, Річниця створення Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими: що зроблено (ІНФОГРАФІКА)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube