Музей Булгакова в Києві можуть позбавити статусу пам’ятки національного значення


09:0913.11.2023

Музей письменника Михайла Булгакова можуть позбавити статусу пам’ятки національного значення, але внести до реєстру пам’яток місцевого значення.

Про це сказав тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, інформує «ТСН».

Він зазначив, що 13 пам’яток, які раніше мали статус національного значення, можуть вилучити з реєстру національного значення. Щодо музею Булгакова на Подолі в Києві, рішення поки не ухвалили.

“Деякі пам’ятки національного значення, які, можливо, мають не тільки ідеологічне забарвлення, але й справді є пам’ятками мистецтва й історії, можуть змінити свій статус із національного на місцевий”, — зазначив Ростислав Карандєєв.

За його словами, будинок Булгакова можуть залишити в реєстрі пам’яток місцевого значення як приклад архітектури.

“Він (будинок Булгакова — ред.) має, вочевидь, залишитись у реєстрі пам’яток як приклад історичної архітектури Києва кінця XIX століття”, — сказав Карандєєв.

Як повідомляло Інше ТВ, в серпні 2022 року Спілка письменників України запропонувала закрити музей Булгакова в Києві – у відповідь директорка музею Михайла Булгакова Людмила Губіанурі натякнула на радянські витоки НСПУ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube