Футболіст “Шахтаря” перебіжчик Роспутько готувався до втечі в РФ кілька місяців. Про що ще розповів його батько 


11:4118.10.2023

Як повідомляло раніше ІншеТВ, “Юний гравець “Шахтаря” не повернувся після матчу в Бельгії (ФОТО)“. Виявилось, що спортсмен кілька місяців готував втечу в Росію. Про це, розповів його батько.

Український футболіст Олександр Роспутько зник в аеропорту Бельгії незадовго до вильоту у Варшаву. Виліт мав відбутися 13 жовтня, але чоловік зник, здавши багаж і вимкнувши телефон. Пізніше стало відомо, що він вирішив стати “зіркою” російського футболу — вирушив у РФ. Батько втікача розповів росЗМІ про плани сина. Зокрема, він налаштований подати заяву на отримання громадянства. Про це ідеться в його інтерв’ю для порталу Regnum, передає Фокус.

Батько втікача — Юрій Роспутько — проживає у тимчасово окупованій Горлівці на Донеччині та поки що не назвав справжню причину дій свого сина. Водночас натякнув, що в РФ йому “буде безпечніше”.

19-річний Олександр не проситиме в Кремля політичного притулку, впевнений батько. Однак подасть заяву на отримання громадянства РФ.

Поки що ексфутболіст “Шахтаря” не планує укладати контракт із будь-яким російським клубом. Наразі він “втомився”, тому відпочиває та “розслаблюється”, зазначив Юрій Роспутько.

“Він просто подасть документи на російський паспорт, як зробив би це на своїй батьківщині в Донецьку. Він дуже втомився від усього. Він розслаблюється та відпочиває поки що, а там побачимо”.

Олександр Роспутько: деталі втечі

Згідно з даними “Регнум”, 13 жовтня Роспутько втік із Бельгії в Туреччину, звідки й потрапив у Росію. Втечу готував кілька місяців і впродовж цього часу “нервувався, що все відкриється”. Коли прибув у Туреччину, його зустріли родичі, які перебували на зв’язку з росЗМІ.

Олександр — 19-річний футболіст, уродженець Горлівки, який став грати за ФК “Шахтар” після юнацької збірної України U19. Свою останню гру зіграв із “Антверпеном”, після чого вирішив “відпочити” в РФ. 13 жовтня представники “Шахтаря” попередили, що хлопець має п’ять днів на повернення. Водночас у спортивних ЗМІ вказували, що він, імовірно, планує стати гравцем ФК “Звезда” із Санкт-Петербурга. Зазначимо, у футболіста 100 млн фоловерів у Instagram, але це приватний акаунт, тому не відомо, чи він спілкується зі своїми прихильниками.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube