У вересні в Таллінні пройде благодійний хокейний турнір: хочуть зібрати $5 млн. на пожежні авто та «швидкі» для України


19:4820.08.2023

Наприкінці вересня у розташованому у Талліннському льодовому холі “Тондіраба” пройде благодійний хокейний турнір на підтримку України. Як почесні гості очікуються і колишні зірки НХЛ.

Про це пише естонське видання ERR.ee, передає Інше ТВ.

У ролі головного організатора заходу виступає керівник харківського хокейного клубу “Вітязь” Роман Мікутін. Посильну допомогу мають намір надати Спілка хокею Естонії, Федерація хокею України та посольство України в Естонії. Не залишилася осторонь і мерія Таллінна, яка вирішила виділити зі свого резерву 6000 євро як часткове покриття витрат, пов’язаних з організацією турніру.

“Наша мета – зібрати 5 млн. доларів на купівлю 20 пожежних машин та 15 машин швидкої допомоги. Вони можуть використовуватися як у цивільних цілях, так і у військових. Наприклад, для евакуації поранених солдатів”, – писав цього літа меру Таллінна Михайлу Килварту Роман Мікутін.

Спочатку планувалося, що у турнірі виступатимуть 12 команд. Проте, за останніми даними, їх кількість скоротилася до 8 – з України, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Англії та Фінляндії.

Серед українських хокеїстів багато хто пішов захищати країну. Деякі з них, на жаль, вже загинули. Є й поранені. “Наразі займаюся оформленням необхідних документів. Військове командування, гадаю, піде на зустріч. Хлопці з передової могли б не лише зіграти у хокей, але й розповісти, що відбувається на війні”, – сказав Роман Мікутін.

За його словами, усі хокеїсти української команди у минулому були професійними гравцями, але вже завершили свої кар’єри.

“Для участі в турнірі є одна умова – у командах не повинно бути гравців, які мають професійні контракти з клубами, що діють. Очікую, що рівень команд буде досить серйозний, оскільки майже всі гравці в минулому грали професійно. Середній вік – від 35 до 40 років” , – додав Мікутін.

Матчі проходитимуть за урізаними ветеранськими правилами – три періоди по 15 хвилин брудного часу.

Між іграми за медалі планувалося провести майстер-клас для дітей із Домініком Гашеком, Олексієм Житником, Дайнюсом Зубрусом та іншими легендами світового хокею.

Турнір пройде з 21 до 23 вересня.

Як повідомляло Інше ТВ, Щонайменше 10% бригад “швидкої” будуть перепрофільовані для реагування на випадок теракту на ЗАЕС



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube