Очільниця музею Голодомору Леся Гасиджак подає до суду через цькування


17:3127.07.2023

Виконувачка обов’язки Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, кандидатка історичних наук Леся Гасиджак готує позов до суду через образу честі та гідності. Про це Гасиджак заявила в етері Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок»).

Офіційну заяву Гасиджак ще готує разом з правниками. Вперше ситуацію довкола себе вона прокоментувала в ефірі Радіо Свобода.

«Готую офіційну заяву. Позов буде обов’язково. Це питання не в мені. Я спокійно до цього хейту поставилася. Це дуже смішна історія, і сумна з іншого боку. Я принципово буду подавати до суду, бо розумію, що такі історії трапляються кожного дня. Хейту піддається дуже багато жінок в Україні. І не лише через зовнішність. А просто через те, що вони є жінками на керівних посадах. Я вважаю, що це має бути повчальний кейс. Щоб він ніколи більше не повторився», – заявила очільниця музею.

Говорячи про свої емоції щодо цієї ситуації, Гасиджак додала:

«Це сумна історія. Ми живемо в 21 столітті. Дуже багато зусиль фахівці різних рівнів докладають до того, щоб суспільство наше трохи змінилось. Щоб ми перестали інакшість сприймати як щось погане, неправильне і незручне. Виявляється, роботи попереду ще дуже багато. У нас іде війна. З війни повертаються захисниці і захисники без рук, без ніг. Потім ці люди будуть зазнавати хейту? Тому що вони некрасиві?»

Читайте: Рада підтримала надання 573 млн грн на завершення будівництва другої черги Музею Голодомору в Києві



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube