В системах централізованого водопостачання міст Миколаїв та Снігурівка вода не придатна навіть для миття посуду – дослідження


19:4002.07.2023

В системах централізованого водопостачання міст Миколаїв та Снігурівка вода не придатна для питних потреб, приготування їжі, миття посуду, овочів, фруктів, гігієнічних процедур. Може використовуватися для господарсько-побутових потреб.

Про це повідомляє ДУ “Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

За результатами проведених лабораторних досліджень, в деяких пунктах розливу доочищеної води м. Миколаєва визначені незначні відхилення за санітарно-хімічним показником (водневий показник), який не впливатиме суттєво на стан здоров’я населення.

А в декількох визначено її погіршення за мікробіологічними показниками.

За рекомендаціями ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» такі пункти закриті для вжиття заходів щодо приведення якості води до відповідних нормативів.

ДУ “Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” рекомендує вживати кип’ячену воду та бутильовану воду промислового виробництва.

Читайте: У Дніпропетровській та Херсонській областях тривають роботи з відновлення централізованого водопостачання – Олексій Кулеба



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube