В Колумбії знайшли 4 дітей, які вижили після авіатрощі і 40 днів блукали джунглями (ФОТО, ВІДЕО)


14:1910.06.2023

Колумбійські військові повідомили, що знайшли чотирьох дітей (братів і сестер віком від 11 місяців до 13 років), які вижили в авіакатастрофі, яка сталася 40 днів тому.

Про це пише The Guardian.

Вважається, що діти корінних жителів, одному з яких було лише 11 місяців, харчувалися їжею, яку скинули рятувальники, і використовували знання своїх предків

Виснажені та вкриті укусами комах, вони були врятовані живими з колумбійської Амазонії в п’ятницю вдень, через 40 днів після того, як літак, в якому вони летіли, впав у джунглі.

Діти продемонстрували неабиякий подвиг стійкості, переживши сильні шторми в одній з найбільш негостинних частин країни, де мешкають хижі тварини та озброєні угрупування.

“Вони дали нам приклад тотального виживання, який увійде в історію”, – сказав президент Колумбії Густаво Петро, назвавши це “радістю для всієї країни!”

Четверо братів і сестер у віці 13, 9 і 4 років, а також 11-місячне немовля, належали до корінної громади Хуітото. Незважаючи на недоїдання, ніхто з дітей не був у важкому стані, навіть наймолодша дитина, яка провела свій перший день народження в джунглях.

В Колумбії знайшли 4 дітей, які вижили після авіатрощі і 40 днів блукали джунглями (ФОТО, ВІДЕО) 1
В Колумбії знайшли 4 дітей, які вижили після авіатрощі і 40 днів блукали джунглями (ФОТО, ВІДЕО) 7
В Колумбії знайшли 4 дітей, які вижили після авіатрощі і 40 днів блукали джунглями (ФОТО, ВІДЕО) 3
В Колумбії знайшли 4 дітей, які вижили після авіатрощі і 40 днів блукали джунглями (ФОТО, ВІДЕО) 8
В Колумбії знайшли 4 дітей, які вижили після авіатрощі і 40 днів блукали джунглями (ФОТО, ВІДЕО) 5
В Колумбії знайшли 4 дітей, які вижили після авіатрощі і 40 днів блукали джунглями (ФОТО, ВІДЕО) 9

Вважається, що вони вижили завдяки харчовим наборам, які пошукова група скинула в джунглі, але, можливо, життєво важливу роль зіграла також освіта, яку вони отримали від своєї бабусі, сказав Джон Морено, лідер корінного населення з сусіднього племені Вопес.

“Це незайманий ліс, густий і небезпечний… і вони використовували знання, отримані в громаді, знання предків, щоб вижити”, – сказав він в інтерв’ю місцевому виданню “Камбіо”.

Четверо братів і сестер перебували на борту літака Cessna 206, що летів з міста Сан-Хосе-де-Гуав’яре до Араракуари в провінції Амазонас вранці 1 травня, коли його пілот подав сигнал тривоги через відмову двигуна.

Через два тижні літак був знайдений глибоко зануреним носом у джунглі в провінції Какета, за 175 км на південь від Сан-Хосе-де-Гуав’яре. На місці падіння було знайдено три тіла дорослих, в тому числі 33-річної матері дітей, але жодних слідів дітей.

У наступні дні з’явився проблиск надії. Приблизно за 500 метрів від місця катастрофи пошукові команди знайшли сліди, пережовані фрукти і використані підгузки. Рятувальні роботи, що отримали назву “Операція “Надія”, були швидко розширені і зрештою охопили 150 солдатів і 200 волонтерів з місцевих корінних громад, а також команду з 10 бельгійських вівчарок, що охопили територію понад 323 кв. км.

Пошукова група провела численні обшуки з повітря, прикріпивши до гелікоптера гучномовець дальнього радіусу дії, на якому відтворювалося повідомлення від бабусі дітей мовою хуітото про те, що пошуки тривають, і щоб вони залишалися на місці.

Однак діти були в русі, і це ускладнило пошуки. Початкові надії знайти дітей живими швидко зменшувалися. Пошукова група натрапила на покинуті табори повстанських угруповань, а частина пошукової групи відійшла через закінчення перемир’я з іншою групою в регіоні. Кількість польотів було скорочено, а об’єднаний командний пункт у Сан-Хосе-де-Гуав’яре розформовано.

Але за два дні до того, як їх знайшли, бригадний генерал Педро Санчес сказав, що він все ще вірить, що діти живі, і що труднощі з їх пошуком були пов’язані з тим, що вони пересувалися лісом. “Це не голка в копиці сіна, це крихітна блоха в килимі, тому що вони постійно рухаються, – сказав він місцевій пресі, – але якби, не дай Бог, вони були мертві, ми б їх вже знайшли, тому що вони б не рухалися”.

Близько 17:00 у п’ятницю армійське радіо затріщало від криків “Диво! Чудо! Чудо! Чудо!” Група з 10 солдатів і восьми волонтерів з числа корінного населення виявила свіжі сліди і пішла по них до місця, де на галявині знаходилися діти.

Вперше чутки про місцезнаходження дітей з’явилися 18 травня, коли Петро написав у Твіттері, що дітей знайшли. Потім він видалив повідомлення, стверджуючи, що його дезінформували в державному відомстві.

У п’ятницю, підтвердивши, що дітей було врятовано, президент сказав, що деякий час він вважав, що дітей врятувало одне з кочових племен, які все ще блукають віддаленою ділянкою джунглів, де впав літак, і мають мало контактів з владою.

Але Петро додав, що дітей першою знайшла одна з собак-рятувальників, яких солдати взяли з собою в джунглі. Він сказав, що сподівається зустрітися з дітьми в суботу.

“Джунглі врятували їх, – сказав Петро. “Вони – діти джунглів, а тепер вони ще й діти Колумбії”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube