Майже 20% ВПО не повернуться додому – опитування


11:2309.06.2023

Майже 20% з тих, хто був вимушений покинути власні оселі та знайти прихисток у інших регіонах України не мають намір повертатися додому. Про це у четвер, 8 червня, пише соціологічна група Рейтинг посилаючись на проведене опитування, пише Кореспондент.

Там відзначили, що більша частина тих, хто вимушено змінив місце проживання під час війни – вихідці зі східних регіонів нашої країни (60%).

“За даними опитування, 75% серед переміщених осіб висловлюють намір повернутися додому: 12% – найближчим часом, 14% – хочуть повернутися, але ще почекають, 49% – повернуться, але після закінчення війни.

Водночас 19% зазначили, що вже не повернуться додому, і цей відсоток в динаміці зростає: порівняно з літом минулого року тих, хто не планує повертатись, стало вдвічі більше”, – йдеться у повідомлені.

Опитування було проведене 1-2 червня 2023 року серед 1000 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Читайте: NEFCO планує завершити 10 проєктів із ремонту житла для ВПО до кінця року



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube