4,3 тисячі осіб отримали відмову у виїзді з України за системою “Шлях”, – ДПСУ


13:3508.06.2023

Прикордонники проводять посилені заходи задля встановлення законних підстав для перетину держкордону громадянами, внесеними до системи “Шлях”, і вже 4,3 тис. осіб отримали відмову.

Про це розповів на брифінгу речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає ЛБ.

“Вже 4,3 тисячі осіб отримали відмову в перетині кордону на виїзд, котрі прямували як водії суб’єктів господарювання, що мають ліцензію на міжнародні перевезення”, – повідомив Демченко.

За його словами, причина відмови – невідповідність зазначеній меті поїздки.

“Близько 1,5% осіб цієї категорії, які виїжджали з України у січні-лютому цього року вчасно не повернулися в країну у визначений термін 60 діб, що встановлений Правилами перетину кордону для такої категорії осіб”, – зазначив Демченко.

За його даними, правопорушень припускаються перевізники майже з усіх регіонів України. При цьому більшість зловживань фіксується з боку ФОПів, яким надана можливість внесення осіб до системи “Шлях”. Великі підприємства більше дбають про свою репутацію, натомість окремі ФОПи зловживають наданими можливостями і за гроші (орієнтовно від 3 до 7 тис. доларів) пропонують свої послуги із внесення даних про осіб до системи.

Цьогод року ДПСУ направила 100 листів-інформувань до Укртрансбезпеки щодо виявлених правопорушень ліцензіатами, які вносили до системи “Шлях” інформацію про водіїв, котрі виїхали за межі України та не повернулися у визначені законодавством терміни.

Низці ліцензіатів тимчасово припинено доступ до системи. Триває документування вказаної злочинної діяльності в рамках більш як 60 проваджень за ст. 332 Кримінального кодексу (Незаконне переправлення осіб через державний кордон). Також уже є особи, які отримали підозру за цією статтею.

Читайте: Щодня за допомогою системи “Шлях” західний кордон України перетинають до 3 тисяч чоловіків призовного віку



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube