Болгарія починає масштабні військові навчання “Шабля-23” – до них доєднаються ВПС Сербії


06:4405.06.2023

Болгарські військові проведуть тактичні навчання “Шабля 2023” на узбережжі Чорного моря з 5 по 9 червня, повідомило Міністерство оборони Болгарії.

Про це повідомляє The Sofia Globe.

На навчаннях будуть проведені бойові стрільби із застосуванням різних видів озброєння, в тому числі зенітно-ракетних комплексів С-300.

“Будуть проведені інтенсивні стрільби з різних наземних і повітряних платформ по повітряних і надводних цілях”, – заявили в Міноборони.

У тактичних навчаннях беруть участь Сухопутні війська, Повітряні сили, Військово-морські сили та Об’єднане командування Сил спеціальних операцій.

Основна мета навчань – поліпшити взаємодію між військовими формуваннями Болгарії.

Винищувачі МіГ-29 ВПС Болгарії будуть стріляти ракетами по парашутних цілях.

Саме під час аналогічних навчань у 2021 році загинув майор Валентин Терзієв, коли МіГ-29, який він пілотував, впав у Чорне море.

На навчаннях 2023 року літаки Су-25 і вертольоти Мі-24 виконуватимуть стрільби з ракетної та артилерійської зброї по надводних цілях.

Військово-морські сили здійснюватимуть радіолокаційне спостереження та радіотехнічну розвідку з двох берегових постів, навігаційне управління з двох кораблів та виконуватимуть стрільби з ПЗРК “Стріла-2М”.

У навчаннях також візьмуть участь зенітні ракетні підрозділи і льотчики ВПС Сербії. На час навчань літаки МіГ-29 ВПС Сербії базуватимуться в аеропорту Пловдива.

З 4 червня об 11.30 до 10 червня об 11.30 буде обмежено доступ до територіальних вод між мисом Каліакра і мисом Карталборум. Морська адміністрація транслюватиме повідомлення для мореплавців про зони, заборонені для судноплавства, і про те, де судноплавство є небезпечним.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube