Росія відправила у Бахмут підрозділи десантників гіршої якості, ніж до повномасштабного вторгнення, – британське Міноборони


14:5803.06.2023

Росія продовжила передислокацію регулярних частин на Бахмутський напрямок, оскільки “вагнерівці” завершили відходити у тил.

Як повідомляє Міністерство оборони Великобританії, натомість у місто зайшли підрозділи російських повітряно-десантних військ. Причому – гіршої якості, аніж вони були до 24 лютого 2022 року, пише ЛБ.

“Російські ВДВ (повітряно-десантні сили) відіграють усе більш важливу роль у Бахмуті: зараз у цьому секторі розгорнуті підрозділи 76-ї та 106-ї дивізій та дві додаткові окремі бригади ВДВ. Вони значно погіршилися порівняно зі своїм “елітним” статусом до вторгнення. Однак російські командири, ймовірно, намагалися зберегти деякі з цих все ще відносно боєздатних підрозділів як вільний резерв”, – зазначають у британському відомстві.

Міноборони зауважило, що оскільки РФ була змушена розгорнути ці підрозділи для утримання лінії фронту в Бахмуті, усі російські сили, ймовірно, будуть менш гнучкими у реагуванні на оперативні виклики.

Читайте: Пригожин звинуватив Шойгу в намаганні знищити “Вагнер” під час відходу з Бахмута “тонами пластиду” (АУДІО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube