Символічно. На прикордонній Бєлгородщині планують провести фестивалі “Гриль Фест” і “Русская каша” (ФОТО)


16:5402.06.2023

Замість бомбосховищ – фестиваль пельменів. Бєлгородські чиновники витрачають на міські свята в рази більше коштів, ніж на організацію укриттів, оповіщення та евакуації із зони обстрілів.

Про це пише російський ресурс Можем объяснить.

Влада прифронтового регіону проводить свята і створює ілюзію мирного життя в той момент, коли за 40 км від столиці йде справжня війна. Співрозмовник “МО”, який нещодавно побував у Бєлгородській області і спілкувався з місцевими чиновниками, зазначив, що вони ігнорують загрозу і вважають за краще не говорити у приватних бесідах про війну, зате “на літо запланували фестивалі варення, нещодавно у них був фестиваль тюльпанів”.

Згідно з порталом держзакупівель, 2023 року за пів року влада Бєлгородської області витратила на організацію свят і фестивалів майже 30 млн рублів. Узимку в Бєлгороді провели “Фестиваль вареників”, хоча за кілька днів до цього в Шебекіно під обстріл потрапили 12 приватних будинків. Із 64 тисяч вареників 10 тисяч роздали військовим.

Символічно. На прикордонній Бєлгородщині планують провести фестивалі "Гриль Фест" і "Русская каша" (ФОТО) 1
Символічно. На прикордонній Бєлгородщині планують провести фестивалі "Гриль Фест" і "Русская каша" (ФОТО) 3

Наприкінці лютого в Бєлгороді відбувся музичний фестиваль BelgorodMusicFest, і того ж дня регіон зазнав обстрілу. А за день до цього снаряди знову впали на Шебекіно. У травні, коли почалися наймасованіші обстріли прифронтових районів від початку війни, у Бєлгороді провели дводенний фестиваль тюльпанів “Річка в цвітінні”.

У планах у Бєлгородської області провести фестиваль барбекю “Гриль Фест”, кулінарний фестиваль “Російська каша”, рок-фестиваль “Ударна хвиля”, фестиваль варення і багато іншого.

А ось на цивільну оборону з бюджету області Бєлгородська влада витратить лише 8 млн рублів. Можливо, через брак коштів населенню, за словами місцевих жителів, не повідомляють про те, де розташовані бомбосховища, не організовано і масової евакуації. А в палаючому Шебекиному люди взагалі живуть з відчуттям, що про них забули.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube