Тепер побачать далі: Фонд «Повернись живим» передав ГУР МО безпілотний авіаційний комплекс PD-2 (ВІДЕО)


15:1426.05.2023

Днями Головне управління розвідки МО України отримало від Фонду «Повернись живим» оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс PD-2 загальною вартістю більше 30 млн. гривень.

Про це повідомили в Фонді компетентної допомоги армії «Повернись живим», передає Інше ТВ.

До складу безпілотного авіаційного комплексу PD-2 входять 2 розвідувальних БпЛА; наземна станція управління; мобільний пункт управління, обладнаний на базі нового повнопривідного кастомізованого шасі; комплектуючі та запасні частини – від додаткових двигунів до кавомашини.

Як підкреслюють у Фонді «Повернись живим», PD-2 — це одна з найкращих у своїй ніші українських безпілотних авіаційних систем, яка має радіус керованого польоту до 180 км, перебуває у повітрі до 12 годин й здатна відстежувати переміщення рухомих цілей, аби розвідувати інформацію для HIMARS та інших далекобійних систем. Кожен БпЛА має станцію спостережння з 30-кратним Зумом для денного каналу та 5-кратним для тепловізійного, що дозволяє вести детальну розвідку на відстані у 5 кілометрів, а оглядову — ще далі.

Нагадаємо, загалом минулоріч Фонд законтрактував для Сил оборони України загалом 11 таких комплексів: 10 були придбані за понад 300 млн. гривень за рахунок донатів на загальні рахунки «Повернись живим», а кошти на ще один зібрала ІТ-спільнота та партнери Фонду.

Тим часом, завдяки донатам, від початку повномасштабного вторгнення Фонд передав ГУР МОУ допомогу на понад 1 мільярд гривень. Дякуємо всім небайдужим!

Як повідомляло Інше ТВ, Тепер почують кожного: Фонд «Повернись живим» передав ГУР МО мобільну станцію розвідки (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube