Канада оголосила про нову військову допомогу Україні, зокрема ракети AIM-9


14:3626.05.2023

Канада оголосила про нову військову допомогу Україні, серед якої будуть ракети AIM-9 класу “повітря-повітря” та розширення навчання українських оборонців, повідомили в уряді країни, пише ЛБ.

“Міністр оборони Аніта Ананд на дванадцятому засіданні Контактної групи з питань оборони України оголосила про військову допомогу Україні”, − йдеться у повідомленні.

Ананд повідомила, що Канада розширює свою присутність у Польщі в рамках операції UNIFIER. П’ять додаткових медичних інструкторів Збройних сил Канади (CAF) будуть направлені до Польщі, щоб приєднатися до семи фахців, які вже задіяні в програмі підвищення кваліфікації для українських військових.

“Ці додаткові члени CAF подвоять кількість потенційних українських випускників”, − зазначили в уряді країни.

Ананд оголосила, що Канада надасть Україні 43 ракети AIM-9 із запасів CAF для захисту неба від російського агресора.

Міністерка також зазначила, що анонсована у квітні поставка пакетів пожертв стрілецької зброї та боєприпасів йде відповідно до плану. В Україну вже доставлено кулемети, автомати, набори для чищення та магазини, а найближчими тижнями планується доставити 1 мільйон патронів калібру 5,56 мм та 4800 автоматів. До літа вся 21 тисяча одиниць стрілецької зброї та 2,4 мільйона боєприпасів будуть в Україні.

Читайте: ПРООН і Канада передали три спеціалізовані автомобілі на потреби громад Миколаївщини (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube