ЗСУ отримали зброю на $65 млрд у рамках Рамштайну


18:0225.05.2023

Західні союзники у рамках формату Рамштайн вже передали Україні військову допомогу на загальну суму 65 млрд доларів. Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін перед черговм засіданням, повідомляє Кореспондент.

“Загалом контактна група виділила близько 65 мільярдів доларів у вигляді оборонної допомоги. Путін сподівався, що наша рішучість зникне, і він робив ставку на те, що наша єдність дасть тріщину. Натомість ми залишаємось єдиними, як і раніше”, – сказав він.

Шеф Пентгону зазначив, що військова пітримка України триватиме і найближчими тижнями почнеться навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

“Минулого тижня президент Байден оголосив, що США підтримуватимуть спільні зусилля з нашими союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включаючи F-16. Ми сподіваємося, що ці навчання розпочнуться найближчими тижнями”, – заявив він.

За словами Остіна, такі навчання сприятимуть подальшому зміцненню та вдосконаленню можливостей українських Повітряних сил у довгостроковій перспективі. І це доповнить короткострокові та середньострокові угоди з безпеки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube