Байден ще не вирішив, чи США самі передаватимуть F-16 Україні – Салліван


07:3922.05.2023

Президент США Джо Байден іще не ухвалив остаточного рішення щодо того, чи Сполучені Штати самі передадуть Україні винищувачі F-16, чи це зроблять союзники, повідомив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван в ефірі CNN, пише Кореспондент.

У програмі Стан справ на CNN Саллівана запитали, чи будуть США відправляти літаки безпосередньо в Україну.

“Я думаю, що з огляду на кількість F-16, які зараз доступні на складах наших європейських союзників, і те, що, виходячи з грошей, які нам виділив Конгрес, є так багато інших пріоритетів щодо систем, які можна надати, можливо, ми більше зосередимося на передачі третьою стороною, але президент ще не прийняв остаточного рішення”, – повідомив Салліван.

За його словами, раніше США відмовлялися надавати Україні винищувачі, оскільки вони не були “критично важливими” для очікуваного українського контрнаступу, але умови змінюються.

“Сполучені Штати мобілізували виняткові зусилля, щоб вчасно і в повному обсязі надати Україні все необхідне для початку цього контрнаступу. Тепер, коли ми це зробили, ми можемо очікувати довгострокової здатності України захищати себе і стримувати російську агресію. Винищувачі четвертого покоління, західні винищувачі F-16 є важливими для цієї боротьби”, – сказав Салліван.

Читайте: Росія втратила у Бахмуті понад 100 тисяч військових, – Байден



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube