Чия черга мити посуд? В Іспанії запустять новий додаток, щоб чесно ділити роботу по дому


06:0621.05.2023

Міністерство з питань рівності Іспанії заявляє, що запустить додаток, який відстежуватиме розподіл обов’язків між членами сім’ї. Ініціатива націлена на покращення гендерної рівності.

Про це пише CNN.

Анджела Родрігес, заступник голови іспанського міністерства з питань рівності, оголосила про плани на засіданні Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок у Женеві.

“Опитування говорять нам, що жінки витрачають набагато більше часу на роботу вдома, ніж чоловіки”, — сказала Родрігес, додавши, що програма дозволить кожному члену сім’ї фіксувати час, який вони витрачають на роботу по дому.

Згідно з опитуванням Національного статистичного інституту Іспанії, опублікованому в грудні, 45,9% респондентів-жінок заявили, що вони виконують більшу частину домашньої роботи, порівняно з 14,9% чоловіків.

Родрігес наголосила, що всілякі завдання слід вважати домашніми справами.

“Наприклад, миття посуду — це очевидне завдання для застосунку, але перед цим хтось має купити продукти, спланувати, що потрібно з’їсти в цей конкретний день, а потім приготувати їжу”, — сказала вона.

“Всі ці завдання, це розумове навантаження майже завжди лягають на жінок, так кажуть опитування”, — зазначила Родрігес.

Додаток, який, ймовірно, буде доступний до літа, принесе користь не тільки парам, а й домогосподарствам, що складаються з батьків та дітей чи сусідів по дому, додала вона.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube