Штучний інтелект та блокчейн: які новації планується запровадити у правоохоронній системі


17:4312.05.2023

В Україні планується запровадити ширше використання на етапі досудового розслідування, а також для обробки даних технологічних новацій на кшталт штучного інтелекту та блокчейну. Про це йдеться у затвердженому Президентом України Комплексному стратегічному плані реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023 – 2027 роки, пише УНН.

«Запровадження в усіх органах правопорядку та прокуратури уніфікованої системи особистої автентифікації та системи біометричного зіставлення із поступовим забезпеченням її сумісності з європейськими системами. Широке використання під час здійснення досудового розслідування, а також для обробки даних та аналітичної діяльності органів правопорядку і прокуратури штучного інтелекту, блокчейну, хмарних обчислень та інших інноваційних рішень», – йдеться у документі.

Також стратегія реформування передбачає впровадження заходів безпеки і захисту персональних даних відповідно до стандартів ЄС та розширення переліку сервісів, які органи правопорядку надаватимуть на
Єдиному державному вебпорталі електронних послуг.

Крім того, планується вдосконалення системи зв’язку між правоохоронними органами та екстреними службами.

«Удосконалення та впровадження більш безпечних, гнучких, спроможних і доступних систем зв’язку між усіма органами правопорядку та іншими екстреними службами (включаючи цифрове радіо: голосовий зв’язок і широкосмугове передавання даних)», – йдеться в стратегії.

Також глава держави ініціював оновлення операційних процесів за допомогою ІТ-систем, придатних для обміну даними з інституціями ЄС відповідно до стандартів Євросоюзу. Крім того, планується, що органи правопорядку та прокуратура матимуть спільний доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і баз даних, держателем (адміністратором) яких є інші державні органи.

Читайте: Хрещений батько штучного інтелекту попереджає про небезпеку – а раптом ШІ потрапить до такого, як Путін?



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube