Адмінсуд в Берліні дозволив використання російської символіки 9 травня – поліція подала апеляцію


19:1907.05.2023

Як повідомляло Інше ТВ, увечері 5 травня адміністративний суд Берліна скасував заборону на українські прапори в Берліні 8 і 9 травня.

А пізно ввечері в суботу була скасована заборона на російську символіку для заходу 9 травня перед пам’ятником танку на вулиці 17-го червня. На це рішення поліція подала апеляцію до Вищого адміністративного суду.

Про це пише RBB, передає Інше ТВ.

Спочатку поліція заборонила російські та українські прапори і символіку біля радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде на дні пам’яті 8 і 9 травня. Ці два дні відзначають 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі.

Оскільки Росія напала на Україну, а обидві країни перебувають у стані війни, то під час святкування річниці в берлінській поліції побоювалися конфліктів і зіткнень. Тому було заборонене використання і російської, і української символіки, щоб забезпечити “гідне вшанування пам’яті загиблих воїнів колишньої радянської армії”. Окрім російських та українських прапорів, вони також заборонили символіку та зображення, а також виконання маршів і військових пісень навколо трьох меморіалів.

Однак Берлінський адміністративний суд не пристав на цю аргументацію.

Тепер чекають на рішення Вищого адміністративного суду.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube